Pajen på vift

Haha, i går när vi åkte hem från lantstället så hade vi som vanligt lite packning med oss. Lite kläder, medicin, ortoser och färskvaror. Bland annat den där pajen jag gjorde till kräftskivan i fredags, hela pajformen stoppades i en påse och bars ner till bilen. R hade händerna fulla, så han ställde den på taket. Jag slängde in mina saker i baksätet, öppnade och stängde grinden i staketet medan han körde ut bilen, och så åkte vi. Man behöver inte vara medlem i Mensa för att förstå vad som hände – pajen stod kvar i en påse på bilens tak.

Vi hann visserligen inte särskilt långt innan vi kom på det, men ändå. Det är sånt andra gör, och jag skrattar åt. Skrattar gott åt, också. Han tyckte förvisso att det var jäkligt kul också, och trodde att den stod ganska stadigt där. Inplastad med plastfilm, i en plastpåse, på ett biltak med takräcken. Men det roligaste i det här är inte att han faktiskt glömde den på taket och att vi åkte iväg, utan hur han förklarade hur det kunde hända.

En perfekt fin paj. Pajen fick åka på biltaket.

Det var nämligen så att eftersom jag öppnade och stängde grindarna när R körde ut bilen, så blev det inte som det brukar vara när han åker någonstans. Han öppnar, kör ut bilen, kliver ur bilen, stänger grindarna och återgår till bilen och kollar att allt är med. Eftersom han inte gjorde det så ansåg han att det indirekt var mitt fel att pajen stod kvar på bilens tak, haha! Minsta rubbning i rutinerna och det blir kortslutning, liksom. Vi var förresten tvungna att stanna igen, bara 50 meter efter att vi kom på att pajen var på taket, för vi såg en liten nykläckt kalv som vi har försökt hälsa på några dagar. Nyfiken men spattig, med en överbeskyddande mamma. Eh, det blev ingen klapp. Men pajen kom hem i tryggt förvar.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/pajen-pa-vift/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.