Störd mitt i maten

I går firade jag mig själv (eftersom jag hade namnsdag) med en halv påse räkor jag hittade i frysen. Hade tänkt göra skagenröra, men axeln var helt obrukbar så det var ingen idé att försöka hacka och använda armen i onödan. Skalandet var besvärligt nog, men väl värt mödan. Det var förbannat goda räkor, men jag blev störd mitt i maten, hela tiden. Och inte bara mitt i maten, jag blev störd när jag försökte skala dem också. Tänkte fota räkorna på nära håll så att ni skulle få se hur stora och goda de såg ut, men det var helt omöjligt. Så här var det, hela tiden. Fick verkligen mota bort katten.

Min svarta katt stjäl räkor. Störd i middagen!Min svarta katt stjäl räkor. Störd i middagen!

Jag kunde knappt äta i fred. Hade bara lite bröd och smör till räkorna, men det gick inte att sitta i lugn och ro och äta vid matbordet, och i soffan i vardagsrummet hade det nog blivit ännu besvärligare. Det slutade med att jag stod vid diskbänken och åt, för han hoppar bara upp på diskbänken från ena hållet och det var lättare att blockera honom på det sättet. Han kan verkligen vara riktigt blyg och rädd för saker, men när jag har räkor gör han nästan vad som helst för att få tag i några. Han stal en hel räka när jag skalade dem, och han försökte sno de färdigskalade både med munnen och tassarna.

Han fick några små bitar när jag åt så att jag skulle få vara i fred, men när jag var färdig och hade diskat undan allt så stod han och försökte komma in i sopskåpet, utan framgång. Bäst att jag tar ut soporna nu


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/stord-mitt-i-maten/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.