The Darwin Awards

I går kväll såg jag en ganska rolig film – och det händer sällan. Jag kan tycka att filmer är spännande, bra, gripande eller intressanta, men sällan roliga. Komedier är inte min grej, men den film som gick i går var riktigt lustig. Till en början, i alla fall “The Darwin Awards“, en film om en arbetslös profilerare som fått sparken från polisen för att han inte tål att se blod. Han försöker lära sig mer om människor som dör på de mest idiotiska sätt (och därmed även rensar genpoolen lite), för att på så sätt försöka förhindra sådana dödsfall och få jobb på ett försäkringsbolag. Hade aldrig hört talas om filmen förut, men är väldigt bekant med The Darwin Awards (läs mer här), och det var verkligen en stjärnspäckad rollista.

Film

Huvudpersonen blev ihopparad med en av försäkringsbolagets utredare, och tillsammans skulle de försöka ta reda på vad som faktiskt hänt vid en del helt knasiga olyckor där folk dött eller där det uppenbart var bedrägerier, och det var riktigt roliga exempel. Som killen som hade fått nytt kontor med utsikt över stadens skyline, och skröt för kompisarna om att glasen var skottsäkra. För att bevisa det, slängde han sig rakt mot fönstret, och självklart var det inte alls skottsäkert, och han ramlade ut och ner en hel massa våningar innan han dog. Vad är det som gör att en del får för sig så dumdristiga saker, att de självsanerar människorasen? Det kanske är nödvändigt. En inbyggd funktion i en del av oss.

Hur som, första halvan av filmen var riktigt rolig, men sen spårade det ur lite och blev en krystad kärlekshistoria av det hela. Men en halv rolig film är helt klart bättre än vilken komedi som helst som inte är ett dugg kul. Och för er som inte känner till the Darwin Awards så rekommenderar jag er att läsa lite om hur dumma en del människor verkligen är.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/the-darwin-awards/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.