Tysta timmen och konserttrassel

Oj, vad trött jag är! Trots att vi egentligen inte gör några jobbiga saker, så tar energin helt slut. Orkar knappt prata ibland, så jag tar en halvtimme eller en timme på kvällarna när jag håller käften och ägnar mig åt något som inte kräver ens ett uns av hjärnverksamhet. I går skulle vi kolla på en konsert som min kompis Hollywood Lightning som är och hälsar på mig hade med sig efter jag haft min tysta timme, men det var ett jäkla svärande. Det är inte första gången vi försöker se en konsert och det är antingen något fel på DVD-skivan, kontakten mellan de olika enheterna eller något annat skit, och vår plan på att se något grymt helt grusas, haha! Säkert två av de senaste tre gångerna har det blivit så…

TV

I dag var vi i stan igen, men han åkte i förväg för att träffa en kompis. Jag vilade ett par timmar hemma innan jag åkte in, och det behövdes verkligen – trots tysta timmen. Men jag menar inte att jag skulle vilja göra något annat i stället, eller att göra mindre och färre saker. Allt är bra, jag önskar bara att jag hade mer ork. Framåt tio-elvatiden på kvällen är jag så trött att jag skulle kunna somna stående. Och jag önskar att jag orkade prata och låta lite trevligare. Men icke, saker och ting är som de är, och det är ingenting jag behöver förklara för Hollywood. Han är bra.

I morgon ska vi käka kräftor. Har längtat efter det riktigt länge, men snart är det äntligen dags. Det kan inte bli för sent i kväll bara, för dagen efter ska jag till hjälpmedelscentralen och måste transportera elrullstolen dit – den särskilda taxin kommer klockan sju. Har knappt inte varit vaken så tidigt på hela sommaren, och egentligen behöver jag gå upp vid fem eller halvsex. Känns sådär, jag tror inte att jag fixar det efter de här dagarna.

Besöket är klockan åtta, och det är inte långt bort – men det är rusningstrafik. Dessutom har de reserverat två timmar för besöket, och jag har varit tvungen att boka hemresan till 10.30. Med lite otur är allt klart halvnio, och jag får sitta och vänta i två timmar om det inte går att boka om bilen. Det är sånt man får stå ut med och acceptera när man tvingas åka med färdtjänst. Jag har aldrig varit med om att jag fått vänta mindre än 40 minuter från det att jag bokar en resa. Om det blir så, så kommer det bli en hemskt plågsam väntan.

Varmt och skittrött, ingenstans att lägga mig och vila, och väldigt bullrigt i väntrummet de gånger jag varit där tidigare. Ugh, hoppas verkligen att det faktiskt tar två timmar så att jag inte behöver vänta så länge. Märkligt hur man själv ska vara tillgänglig så länge när man har ett funktionshinder eller handikapp, när det är rusningstrafik en morgon efter semestern är slut. Ett besök kommer att ta totalt nästan 6 timmar av min vakna tid i anspråk, plus tiden jag behöver vila efteråt. Inte okej. Nåja. Det problemet blir ett senare bekymmer.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/tysta-timmen-och-konserttrassel/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.