Upptagen till jul…

I går hände det. Jag blev produktiv och gjorde lite av allt det där jag hade tänkt fixa i måndags, och jag var upptagen hela dagen. Det var ändå inte särskilt härligt väder, även om det var varmt så kom det några regndroppar då och då och jag hade ingen större lust att åka någonstans.

Jag spred ut allt som skulle göras från tidig morgon till sen kväll så att det inte kändes alltför betungande, men egentligen var det bara sånt som de flesta gör nästan varje dag efter att ha jobbat hela dagen. Gå och handla några småsaker, köra en tvättmaskin, laga mat och plocka undan lite ren tvätt. Det räckte bra så, min nackspärr har förvandlats till ett monster i dag.

Eller jo, jag fyllde på en burk tvättmedel också, det var nästan det mest jobbiga. Självklart hade vi en enorm kartong tvättmedelspulver, den största som fanns att tillgå på storcashen, och eftersom den inte går att hantera så har jag en plastburk att hälla ur när jag doserar i tvättmaskinen.

Visserligen var kartongen bara halvfull (eller halvtom), så jag försökte mig på att hälla direkt ur den, efter att jag lyckats baxa den ut ur städskåpet. Det blev inga större olyckor varken när jag försökte fösa ut den eller öppna den, men att hälla var helt omöjligt. Vilken tur att någon briljant person har uppfunnit skeden.

När jag lagade mat passade jag på att göra en liten omgång hallonsylt, för jag har planerat att baka kakor (inte cookies) antingen i dag eller i morgon. Dessutom ska jag bädda rent, det är så gott som omöjligt utan att axeln åker fram och tillbaka eller hoppar ur led helt i värsta fall.

Det lär få ta sin tid, en kudde på morgonen, lakanet vid lunch och täcket på kvällen när jag ändå inte ska använda armen mer. Och tona håret. Vad fan, jag har ju att göra ända till jul. När ska jag hinna träffa kul människor?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/08/upptagen-till-jul/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.