Dammsugare

För några veckor sedan när vi var och storhandlade så köpte jag arraksessens. Det var ett infall efter att bästa M bjudit på en himla god punsch, Facile, med ton av arrak. Och arrak är faktiskt riktigt gott, jag gillar arraksbollar, Polly-godis och dammsugare. Bakverket, alltså. Har till och med käkat glass med smak av arrak, det var också gott. Arrak är egentligen namnet på ett slags brännvin, men det är ju mycket behagligare att käka arrak i godis eller bakverk än att äta chokladpraliner med körsbär i likör…

Hur som helst, det verkar inte vara så svårt att baka dammsugare. Vet inte varför en del säger punschrullar om dem, men en del kanske bakar dem med punsch i stället för arrak. Men man använder arrak när man gör punsch, så folk kanske tror att det är samma sak. Hur som helst, de består av kaksmulor eller sockerkakssmulor, smör, kakao, arrak och så lite marsipan och choklad utanpå. Och ser ut som den här kudden.

Läshörna vid fönster med gröna växter

Jag har aldrig i hela mitt liv haft en gammal halvtorr bit av en sockerkaka kvar, så jag får nog baka en specifikt för ändamålet. Kaksmulor kan jag väl skrapa ihop några stycken, men inte en halvliter. R älskar dammsugare,så när han flyttar hem igen ska jag ta tag i det där och baka några. Man kanske kan använda mandelmassa och färga den i stället för att använda marsipan – det är lite för sött för min smak. Men jag är inte R… Mjo, jag återkommer i frågan när jag har testat. Tips för bakning av dammsugare mottages tacksamt!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/dammsugare/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.