Vad betyder olika emojis?

Jag läste nyss nyheterna och efter jag skummat igenom det viktigaste så såg jag en notis om ett test – vad betyder de olika emojifigurerna (emojis är smileys, figurer och små bilder man skickar i SMS) som är standard i många moderna telefoner egentligen?

Jag tyckte att det var väldigt konstiga svarsalternativ till en del emojis, inte alls så som jag använder dem (!), men jag lyckades ändå skrapa ihop 14 rätt av 20. Men då gissade jag ändå på nära två tredjedelar av dem… De enda säkra för mig var det rosa eluttaget, växelkursen och ett par till, men de som symboliserar någon slags känsla eller uttrycker en händelse var riktigt knepiga.

Emojis

På ett par stycken fanns inte ens de svarsalternativ jag hade velat ha. Undrar om de jag skickar emojis till tror att jag storgråter när jag skickar något som ser ut som om att jag skrattar så att jag gråter, eller om de tror att jag jag fryser när jag är förvånad… Du kan göra DNs test härhur många rätt får du?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/09/vad-betyder-olika-emojis/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.