Apropå ostbågar – ostpulver

I går såg jag ju ut som en ostbåge när jag stod upp och gick, och så även i dag, om än inte lika mycket. Men apropå ostbågar, vilken slags ost är det tänkt att det ostpulver de täcks av ska smaka som? Cheddar? Jag har aldrig ätit någon cheddar som smakar som ostpulver. Det används ju inte bara på ostbågar, utan även i Mac n cheese, på riskakor med ostsmak, på chips och säkert en hel del andra saker som man inte kan föreställa sig. Ostsåser i färdigmat, kanske. Påsar med dipp- och dressingmixer.

Jag tycker att ostpulvret är ganska gott, och skulle säkert passa som kryddning på en del saker man lagar själv. Ja, jag har inte världens bästa smak i alla kategorier, men jag gillar det. Jag vet också att det inte innehåller särskilt mycket, om ens något, av vad vi brukar kalla ”vanlig” ost. Min katt Bacon älskar det också, han bli lycklig när han får en bit ostbåge eller riskaka med ostsmak.

Ostbollar

Det borde ju finnas att köpa någonstans, ska kolla i den amerikanska hörnan av mataffären nästa gång jag följer med och handlar. Borde vara gott med ostpulver på popcorn, till exempel. Eller ännu hellre parched corn, när jag nu kan tänkas lyckas med något sånt. Någon som håller på information om ostpulver och var man kan köpa det?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/apropa-ostbagar-ostpulver/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.