Chokladkvarg

Efter en diskussion med bästa M i helgen om kvarg, kom vi på idén att man borde prova att blanda ut vanlig naturell kvarg (självklart den utan socker) med Oboypulver! Chokladkvarg låter ju betydligt bättre än den vanliga naturella, som är vidrig. Jag äter den, men bara om jag blandar ut den med sockerfri saft eller något så att det smakar som fruktyoghurt men är betydligt nyttigare.

Sagt och gjort, i går till lunch blev det en tallrik chokladkvarg. Det var faktiskt inte så dumt. Inte alls som riktigt choklad, så klart, men helt klart ett bra alternativ till yoghurt eller något annat sött.

Jag sa till M att om det var gott med chokladkvarg kunde man ju vidareutveckla konceptet till apelsinchokladkvarg, men då sparkade han bakut och sa att apelsinchoklad inte alls gick att äta. Men jag tror att jag ska prova nästa gång jag har någon variant av apelsinsaft eller juice hemma, jag jag gillar apelsinchoklad. Mycket.

Förra julen köpte jag några Terry’s chocolate oranges och gav bort i julklapp, jag ska se om jag hittar någon i år också. Till mig själv. Kanske skulle försöka mig på att baka någon form av apelsinchokladmuffins, förresten. Ja, det ska jag leta efter recept till i dag!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/chokladkvarg/

2 kommentarer

    • Myoktober 29, 2015 kl. 07:47
    • Svara

    Du verkar undvika socker men använder Oboy pulver? Smart.

    1. Jag undviker absolut inte socker. Du verkar antyda att att jag är dum i huvudet, men dömer utan att att ha en aning om jag inte gillar vanlig saft eller de smaksatta kvargsorterna som innehåller socker. Smart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.