En bas i köket

Började fnissa när jag såg en ganska rolig liten reklam om mat på TV i går kväll, det var någon slags halvfabrikat från Abba; ”Bas till mustig fisksoppa”. Typ fiskfond, skulle jag tro. Hur som helst, det stod en snubbe och spelade bas bredvid ett matbord där det satt ett par och åt av soppan, som var pyntad med lite extra fisk och grönt. Det var ganska roligt.

Det finns en hel uppsjö av ganska bra musikerskämt, en del går att applicera på flera olika instrumentalister eller genrer, men de musiker som det skämtas värst med är helt klart de som spelar bas eller trummor.

Varför är de flesta skämt om gitarrister så korta?
-För att basisterna ska kunna förstå dem.

Vad kastar man till basisten i vattnet när han håller på att drunkna?
-Hans förstärkare.

-Vad är det sista trummisen säger innan han lämnar bandet?
-Kan vi inte köra en av mina låtar?

-En trummis, trött på att bli mobbad av de andra i bandet, bestämmer sig för att lära sig spela ett ”riktigt” instrument. Han går till en musikaffär och säger: ”Jag tar den där röda trumpeten och det där dragspelet.” Expediten tittar på honom en stund och säger sedan: ”OK, du kan få brandsläckaren, men värmeelementet får sitta kvar där det sitter”.

Det är ofta skämt av den här typen, och är man lite vitsig med orden kan man hårdra en del skämt så långt att de platsar på ordvits-SM i Göteborg. Det är lite ovanligt att musiker skämtar med eller om musiker på ett positivt sätt, men det är ju det som är lite av det roliga i det hela. Abbas basist-skämt var faktiskt ganska uppfriskande, även om det inte är nytt. Heja Abba (men jag kommer aldrig att köpa era halvfabrikat ändå)!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/en-bas-i-koket/

2 kommentarer

    • Henrikoktober 20, 2015 kl. 23:46
    • Svara

    Hejsan! Undra om det är någon som fattat att det är basisten från Ebba Grön som är med i reklamen 😀 Kan inte hitta att något på internet om det, haha!

    1. Haha! Det hade jag ingen aning om, vad kul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.