En liten geting

I går kväll märkte vi att vi hade något slags flygfä inomhus. Större än en fluga, men vi såg inte riktigt vad det var eftersom det var lite dunkelt inne och den flög runt i taket. Men i morse hittade jag en död liten geting på golvet i köket, så den var nog inne på absolut sista versen när jag såg den kvällen före. Tur att jag inte trampade på den, eller att katten inte provsmakade den.  Han har visserligen inte geting på menyn, men min förra luddskalle lekte gärna med dem, och fick sig ett och annat stick på köpet.

Geting

Skönt att säsongen för de där små rackarna är över nu. Det är väl en av de få fördelarna med vinterhalvåret – inga saker som bits, sticks eller suger blod. I övrigt är det svårt att se fördelen med att ha dem runt sig och inomhus på sommaren, men utan dem skulle vi ju inte ha frukt eller blommor. Och en hel massa andra djur som lever på de små äcklen. Och i sin tur en del större djur, och så vidare.

Dagarna är fortfarande så varma och fina, att det är lite svårt att tänka sig ett det tekniskt sett kan komma ett par decimeter snö och vara tjugo minusgrader om en vecka. Hoppas verkligen på en mild och bra vinter utan snö. Urghh, varför bor jag inte vid Medelhavskusten?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/en-liten-geting/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.