Fika och ny äggkokare!

I går var jag på stan med bästa M. Det var länge sen, väldigt länge sen. Fast vi hörs då och då, och snart kanske vi träffas betydligt oftare – han har eventuellt fixat något riktigt bra åt mig. Men det tänker jag inte avslöja förrän det är säkert om det blir av eller inte. Hur som, vi siktade på att följa standardförfarande 1A; båda kommer i tid klockan 13 till vår vanliga mötesplats. Men eftersom jag åker taxi och han ofta råkar missa pendeltåget och tvingas ta tunnelbanan i stället, så brukar det bli förfarande 1C i stället. Båda kommer fram för sent. I dag kom jag en kvart för tidigt (har nog aldrig hänt, och har inte någon benämning än), men han följde standardförfarande 1A.

Vi hade några ärenden var, men som vanligt började vi med att fika. Det blev kombinerad frukost/lunch och middag för mig, för det var så mycket fett och socker att jag egentligen inte behövde äta något mer på resten av dagen. Mitt ärende var att  köpa en sån där liten nål man gör hål i ägg med, innan man kokar dem. Fick tips av en av mina fina läsare om det, efter att jag skrev om mina misslyckade ägg häromdagen – de spricker så ofta i kastrullen. Vi ögnade igenom hela köksavdelningen på Åhléns utan att hitta någon, och det fanns inte på Clas Ohlson heller. Men på NK, där fanns det en sådan i kombination med något annat jag länge funderat på att köpa. En äggkokare för microvågsugnen!

Äggkokare från Joie på NK

En sån här liten lätt äggkokare kokar upp till fyra ägg, och det följde med en nål. Lätt att hantera, knappt något att diska (hatar att skrubba kastruller med äggvita i botten!), drar mindre energi, man slipper hålla koll på när vattnet har kokat upp, och man behöver inte sätta på någon äggklocka. Dessutom har den lock, om det skulle hända en olycka. Jag hade tänkt testa den i går kväll, men trots fettbomben till lunch var jag mer hungrig. Ska nog göra mig ett par ägg till lunch i dag i stället. För man kan väl inte misslyckas med att göra ägg i en manick som har äggkokning som enda syfte? Det visar sig. Återkommer!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/fika-och-ny-aggkokare/

2 kommentarer

    • Aina Keijser on oktober 27, 2015 at 03:00
    • Svara

    Så kul att du hittade en äggkokare för mikro! Den blev jag verkligen nyfiken på, kanske värd att pröva. Men jag avvaktar dina besked först 🙂
    Aina

    1. Jag är väldigt nöjd! En recension kommer alldeles strax!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: