Filtret försvann!

R skulle rengöra plastbitarna och filtret till spisfläkten innan de som skulle kolla på ventilationen kom hit, så han lade det i blöt i diskhon med lite diskmedel för att lösa upp fettet. Sen åkte han till garaget, men han sa att han skulle göra klart det senare på kvällen. Men det blev sent och jag ville gå och lägga mig, så jag diskade plastbitarna, drog ur proppen till diskhon och lyfte upp filtret i ena hörnet. Det var liksom… borta!

Det var ett stort hål i mitten av filtret, och när jag lyfte det så föll det sönder ännu mer. Vet inte riktigt vad det är tillverkat av, men på något sätt lyckades ljummet vatten och diskmedel lösa upp det. Fett löser fett, kanske. Det var inte evigheter sedan vi rengjorde det sist heller, så jag fattade ingenting. R hade ingen aning heller om hur det kunde hända, men han kom hit med ett nytt filter i dag. Det var bara trådiga rester kvar av det gamla filtret, väldigt skumt.

Hur som helst, jag fattar inte riktigt vad de skulle göra här i lägenheten. De kom faktiskt väldigt tidigt, klockan var bara lite efter åtta när de dök upp, men de stannade bara i kanske tre minuter. De kollade på spisfläkten, såg att plastsakerna låg i diskstället och sa att det var bra att vi diskade grejerna.

En kille kollade ventilen i badrummet, men jag vet inte vad han gjorde. Sen sa de att man bör dammsuga två filter som sitter bakom elementen i sovrummet och vardagsrummet ett par gånger om året, och det hade jag ingen aning om. Visste inte ens att de fanns där, så det var ju bra.

Men det verkade som om de inte gjorde något mer än att kolla att man håller det rent. Ja, det kan väl bli kostsamt för föreningen om någon skapar problem med ventilationen för de övriga boende, men hallå, jag är vuxen. Det räcker att lägga en lapp med info om det man bör göra regelbundet i min brevlåda. Men vad fasen hände med filtret till spisfläkten, hur ska man annars rengöra dem?!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/filtret-forsvann/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.