Frusen och för sjuk för att baka

Det har blivit riktigt kyligt på kvällarna här nu, när vi var ute på kvällspromenad i går var det nästan nollgradigt, och både vantar och mössa åkte fram ur garderoben och på mig. Det var fortfarande ganska behagligt att promenera, för man blir ju varm när man rör på sig, men det är nästan omöjligt att sitta stilla i en rullstol en timme eller två utomhus när det är så kallt. Dessutom funkar ju inte värmeregleringen särskilt bra på mig, och min fottemperatur är redan tio grader lägre än hos någon som är frisk, så även om jag skulle ha tre lager byxor på mig så fryser jag om jag sitter still. Jag fryser om jag sitter still inomhus och det är 22 grader. Ja, jag är frusen nästan jämt.

Fryser, frusen, genomfrusen. Tecknad bild på att frysa

I dag firar jag och älskaren R ett jubileum, men han kommer inte att vara här i dag eller i morgon, så vi går ut och käkar eller hittar på något på fredag i stället. Vi pratade om vad vi skulle göra i dag när vi var ute på stan i helgen, men sen gick lite prylar sönder när han skulle ta hem dem från lantstället, så om han ska kunna ta sig fram och tillbaka till jobbet måste han fixa det snarast.

Mina planer för i dag? Kanske tvätta en maskin. Skulle vilja baka bröd, men jag vet inte om jag kan knåda någon deg när axeln hoppar ur led hela tiden. Kanske orkar ta fram matberedaren, och då knådar degen sig själv, men det där jäkla åbäket till maskin står längst ner i skafferiet. Det känns så jäkla ovärt att handla bröd för 70 spänn kilot, när det nästan inte kostar något att baka det själv. Jag blir förbannad när jag är i affären och behöver bröd, för det har blivit en lyxprodukt som jag måste välja bort. För dyrt. För sjuk för att baka, men behöver något slags bröd. Urggh.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/frusen-och-for-sjuk-for-att-baka/

2 kommentarer

    • omjagvarhemmafruoktober 14, 2015 kl. 22:32
    • Svara

    Jag har två tips till dig på ”knådfritt” bröd det finns ett ljust som man bara rör ihop ingredienser till en ganska lös röra och sen låter jäsa i 12-18 timmar och ett mörkt filmjölksbröd som är grovt. Inte mycket till fysiska krav på dom!

    1. Det låter ju toppen! Har du recept på dem på din blogg?

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.