Full påse och tom plånbok

När jag var och hämtade ut mediciner häromdagen, till den nätta summan en miljon kronor (det kändes så), så hade jag så mycket saker med mig därifrån att jag knappt kunde bära det. En proppfull stor påse. Hade tänkt gå in i mataffären bredvid apoteket och köpa lite frukt och mjölk och få med mig allt i samma påse, men det gick inte. Och jag kan inte bära två påsar. Det är ju töntigt.

Jag har fått avsätta ett helt köksskåp till mediciner, eftersom jag har mycket sånt som jag bara tar i perioder och vid behov. Ett vanligt medicinskåp eller badrumsskåp skulle inte rymma en bråkdel av allt jag äter. Sen är det ju alla korsetter och robotarmar, två rullstolar och en del hjälpmedel hemma – det tar mycket plats i en redan för liten lägenhet.

Rullstol

Inte får jag något bidrag för att bo någonstans heller, eftersom Landstinget och Försäkringskassan har placerat mig i en sits där jag inte har råd att köpa den vård jag behöver för att vara frisk nog för att jobba särskilt mycket. De anser att personen jag bor med ska försörja mig, trots att vi inte har delad ekonomi, och trots att det är en potentiellt riktigt dålig och i vissa fall farlig situation att vara så beroende av någon eller dennes pengar.

Men nog om det. Jag är sur. Som fan. Inget mer svar från supporten på Logitech ännu, så jag kommer inte in i datorn. Jag har ju en laptop att leka med, men det går inte så bra att koppla en mousetrapper till den, och den högra axeln är så dålig att det är svårt att ha en mus någon annanstans än rakt framför mig. Fingrarna på den vänstra handen är så dåliga (på grund av att jag måste göra mycket mer med vänster arm eftersom höger fungerar så dåligt) att det är svårt att använda den vanliga musplattan på laptopen. Ack och ve. I dag ska jag gå och köpa frukt och mjölk som inte fick plats sist. Vad händer i kväll?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/full-pase-och-tom-planbok/

2 kommentarer

  • Tant Åsaoktober 23, 2015 kl. 18:47
  • Svara

  Hej! Tänkte på ditt trassel med tangentbordet. Har du löst problemet och fått hjälp redan? Bra i så fall, annars låter det som jag kanske kan tipsa dig med några alternativ som du kan testa.
  Du har min mail om du vill.
  / Hälsn. Åsa

  1. Inte än, men jag får eventuellt hjälp i kväll. Jag hör av mig om jag inte lyckas ändå, tack snälla!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.