Hoppas på medicinskt underlag

Senare i dag ska jag kila iväg till vårdcentralen, fick en tid hos min husläkare klockan tre. Han lyckades klämma in mig på en kort tid, för egentligen fanns det inga tider förrän i november. Efter den ordinarie besökstiden skulle han ha vägledning med någon yngre kollega, men när jag bokade den här tiden sist vi sågs, så sa han att han inte hade någon att vägleda och kunde eventuellt dra ut på tiden med mig ganska länge. Det vore faktiskt toppen, för det är nästan ett halvår jag efterfrågade ett medicinskt underlag till Försäkringskassans utredning. Ett halvår.

Det kommer ju inte att spela någon större roll ändå, eftersom han inte i detalj kan beskriva vilka behov jag har och varför, och inte vilka behov jag har haft innan jag träffade honom. Och enligt handläggaren på Försäkringskassan så hänger det mer eller mindre på hur bra medicinskt underlag jag har, om jag får handikappersättning eller inte. Det har inget att göra med att det skulle kosta mig femtusen kronor i månaden med all vård och behandling jag behöver (men inte har råd att köpa), och det har ingenting med de närmare 200000 jag hittills varit tvungen att spendera på det. Tvåhundratusen. Sug på den, ni som klagar över att högkostnadsskyddet har för högt tak. Och var jävligt glada att det finns vård som inkluderas i högkostnadsskyddet för er.

Pengar, sedlar. Hoppas på medicinskt underlag

Som vanligt har jag ju en hel jävla massa annat att ta upp också. Framför allt problemen med axlarna, och i förlängningen även nacken och händerna. Mediciner, biverkningar, tillstånd av olika slag, hjärndimman, kramperna, tillskotten, diskbråcken, remiss till neurologen, oförmågan att få medicinerna ur förpackningarna… Nåja. Jag har faktiskt inte så låga förhoppningar när jag går till husläkaren längre, inte alls som förut. Även om han inte alls är någon expert på EDS så tycker han att det är intressant, och är villig att prova olika saker och remittera mig runt. Och det räcker långt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/hoppas-pa-medicinskt-underlag/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.