Intyget är äntligen färdigt!

I går var jag hos husläkaren igen, alltså. Hade som vanligt med mig min lista över saker som vi bör kolla upp eller göra något åt, och jag fick faktiskt lite mer tid än vanligt, som jag hade trott. Han filade lite på intyget, och det blev äntligen, äntligen färdigt. Det påbörjades i maj, och har alltså tagit fem månader. Helt sjukt. Dessutom vet jag att de saker han kan intyga och beskriva inte alls är i närheten av vad Försäkringskassan har sagt sig behöva i form av medicinskt underlag, men det är inget att göra åt.

Jag sa åt dem redan från början när de bad mig ansöka på nytt att jag inte skulle kunna få något sådant, eftersom det är ett moment 22 och det inte finns några experter eller ens någon behandling i landstingets omsorg, så vi får väl se vad det blir av det hela.

När jag träffade en handläggare i juni så sa hon att det verkade som om jag hade rätt till handikappersättning men att det berodde på hur detaljerat och bra intyget var, men nu har jag gjort så mycket jag har kunnat. Förberedde mig med ett frankerat kuvert i handväskan innan jag gick till husläkaren, så jag postade det på vägen hem. Äntligen. Jag tror att det går ganska fort när handläggaren väl får det, för hon har det under bevakning.

I övrigt hann vi inte med så mycket mer än att förnya några recept och testa ett nytt, ska gå och hämta ut medicinerna i dag. Utan högkostnadsskydd, ughh. Trots det kommer jag antagligen upp i högkostnadsskyddet redan i dag. Tur att min pension kom i går. Jag är redan runt tretusen kronor back den här månaden i och med att kylskåpet pajade, och så kommer hela årskostnaden för mediciner samtidigt. Nåja. Vad är väl en bal på slottet…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/intyget-ar-antligen-fardigt/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.