Lyckas bara med träd

Naej, det gick tyvärr inte att rädda min calamondinplanta. Den var för stendöd för att klara av att rycka upp sig, och det var ju lite synd. Inte för att den har fått någon frukt, inte ens en enda blomma sedan de som redan satt på den när jag fick den för två och ett halvt år sen, med vad fasen? Jag är så usel på att ta hand om växter så det liknar inget annat. Det enda levande jag lyckas får att växa och frodas är träd och katter. Så här såg den ut från början, men det var länge sedan den var välmående…

Citrusväxt Calamondin, citrusplanta med små gröna och orangea frukter

När jag var liten, jag kommer inte ihåg riktigt hur liten men det var åtminstone ett par år innan jag började skolan, så hittade jag en ”näsa” från en lönn och fick den briljanta idén att be om hjälp med att plantera den i en kruka. Det skulle ju bli ett träd av den. ”Ja ja”, tänkte nog alla, ”det lär ju inte bli något träd av det där”. När det kommit upp ett litet smalt skott planterade vi den ute på gräsmattan. ”Ja ja, den lär ju inte ta sig”. För ett år sedan sågade mina föräldrar ner lönnen, för den hade blivit alldeles för stor. Jag fick ett par skivor av stammen, de är stora nog att användas som grytunderlägg. Så kan det gå.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/lyckas-bara-med-trad/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.