Mango var ananas

Gårdagens juice blev flera saker; god, en överraskning och besvikelse i ett samt en källa till kliande hals. R tog hem en stor påse fryst mango han köpt till lantstället, och hjälpte mig att ta fram några bitar till en omgång juice. När de hade tinat lite såg jag att det inte alls var mango – det var ananas! Det blev i alla fall en ovanligt knallgul skapelse, med apelsin, äpple och ananas. Och väldigt god.

Knallgul juice med apelsin, äpple och ananas (i stället för mango)

Tyvärr tål jag inte färsk ananas särskilt bra, så det kliade rejält i halsen efter en stund. Men det var samtidigt så gott, att jag tyckte lidandet var okej. Det är inte så farligt att jag slutar andas, i allra värsta fall kräks jag, men så illa var det inte. Dessutom var det en riktigt bra vitaminkick. R sa att han ville ha också, men när allt var klart så ville han inte det längre. Vad bra, tänkte jag, då har jag något att dricka i morgon bitti.

Sen tänkte jag att det var synd att vi har vår dietdag i dag, och att jag hade tänkt hålla mig kring 5-600 kCal. Bara ett litet glas juice innehåller någonstans runt 150 kcal, men sen ändrade R sig och drack juicen i alla fall. Tur för mig, då kan jag äta 600 gram blomkål i stället. Bättre bukfylla. Men jag måste göra något åt den där mango-situationen, det är trevligare att äta saker jag tål. I dag blir det ingen juice, men en balja kaffe ska jag nog få ner!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/mango-var-ananas/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.