Nytt jobb

Som jag nämnde i förbifarten häromdagen så har jag lite goda nyheter. Det är spikat nu, och jag börjar på tisdag. Ett nytt jobb. Ett projekt som de trodde tar 40-80 timmar, vilket blir en månad eller två med mina 25%. Helt och hållet flexibelt vad gäller arbetstid och helt fristående från vad alla andra håller på med, vilket är så bra det kan bli. Eller ja, det enda jag klarar av. Administrativt kontorsjobb, så klart. Det är bästa M som har fixat kontakten med chefen på hans jobb, för han hörde att de övervägde att ta in en logistikstudent som timarbetare för projektet. M tyckte att det lät som något som passade mig, och det gör det. Alldeles utmärkt.

Arbeta, jobba vid dator

Jag har varit så himla uttråkad den senaste månaden, så det ska bli skönt att det händer något. Jag behöver verkligen, verkligen, verkligen pengarna också. Även om man inte blir rik på att jobba tio timmar i veckan under en månad eller två så är det ändå pengar jag inte skulle ha haft annars, och jag behöver köpa vård och mediciner som inte ingår i högkostnadsskyddet. Det kostar mig flera tusen i månaden, och eftersom jag får 7900 kronor efter skatt i pension som ska räcka till boende, mat och allt annat också, så är det inte svårt att räkna ut hur mycket minus jag går varje månad. Tyvärr kommer jag säkert att vara väldigt trött dagarna i anslutning till jobb, men jag tänkte jobba fem timmar om dagen på tisdagar och torsdagar. Då kan jag göra något på helgen och vila upp mig efter helgen också.

Något som är ännu bättre är att det är åt samma håll som R jobbar, så han föreslog att jag kunde åka med honom på morgnarna om han inte behövde åka tidigare än jag. Bara grejen att slippa förlita sig på färdtjänst i rusningstrafik, dessutom på vintern, är en stor lättnad. Ibland får man bara vänta ute någon halvtimme, ibland om det snöar har jag fått vänta 3-4 timmar på min bokade bil.Och jag måste inte in och snurra i stan på väg dit. Nåväl, det här blir nog bra. Det ska bli kul att träffa folk på dagarna, och att bästa M är en av dem gör det ju bara bättre. Nytt jobb innebär nya kontakter och nya dörrar öppnas, även om jag bara är där en kort tid. Hurra för mig!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/nytt-jobb/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.