Onödig lövblåsning!

I går var det ett par killar här och blåste trottoaren fri från löv på andra sidan gatan. Det är gamla hus, så den föreningen har säkert en bättre budget än vad nyare föreningar har, men snacka om att skapa en onödig kostnad! I går var det helt rent på trottoaren, i dag ser det ut så här.

Höstlöv på trottoaren. I går blåste de löv, och så här mycket har fallit sedan dess. Onödig kostnad!

Undrar vad sjutton de hade tänkt sig, när det faktiskt är höst och det står ganska många stora lönnar mellan portarna. Ett par av dem har dessutom betydligt mer lön kvar på träden än de på den här bilden. Undrar om personen som kom på idén om att just i går var en väldigt bra dag för att blåsa löv fick bra betalt för att besluta om det. Jag kan inte på rak arm komma på en lika onödig sak att slösa pengar på, kanske med undantaget att ploga gatorna när det kommit två centimeter snö och det är plusgrader.

Visserligen utgör väl hala löv en större fara för att folk ska halka och slå sig än vad två centimeter slask gör, men det är ju inte så mycket löv att man slirar runt på dem, och i går var det helt torrt på trottoaren. Så, varför…?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/onodig-lovblasning/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.