Saker med smör…

Varför har smör blivit så jäkla trendigt egentligen? Det är ju ingen konstig produkt, vi har använt oss av smör sedan människan började ha tamboskap, men nu är det på tapeten överallt. Flora med smör, Kockserien från Arla med rapsolja och smör, och så Bregott Gourmét som innehåller en högre andel smör än de vanliga varianterna av Bregott. Som är exakt samma som det “vanliga” Bregott som fanns innan de sänkte andelen smör.

Duuhhh, varför inte bara använda smör om det nu är så bra att det är mer smör i? Vanligt smör är ofta billigare än de där andra varianterna ändå. Det är hur enkelt som helst att göra smör själv om man har en elvisp, skulle tro att något sånt är nästa grej som blir trendigt. Smaksatt med andra eller fler saker än salt. För alla vet ju att kryddsmör är godare än vanligt naturellt, och det går ju att laga mat med kryddsmör också. Det är bara alldeles på tok för dyrt om man köper sånt som det är. Såna där små tuber med vitlökssmör brukar kosta runt 200 spänn kilot.

Eller så fortsätter “… med smör“- kampanjerna och kanske sprider sig till helt andra områden. Hårvax med smör, motorolja med smör, eller varför inte färg med smör för att, som kockarna säger, höja glansen på maten. Eller det man målar. Hur mycket pengar går det att klämma ur folk som helt plötsligt tror att de behöver smörstavar i förpackningar om 100 gram för att det ska bli lättare att baka, eller som betalar tio spänn mer för ett paket av vad man nu brer på smörgåsen, för att det står att det innehåller smör (vilket originalet också gör)? Likförbannat går det inte att leva på att vara mjölkbonde i Sverige, trots det trendiga smöret, som helst ska vara svenskt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/saker-med-smor/

2 kommentarer

  1. Har helt övergått till dom riktigt ordentligt smör utan annat i. Så mycket bättre och godare :). Ja, sen jag började med LCHF så har jag lagt mer märke till detta med ” med smör” . Det är ju inte smör för det :/. Kollar ju förpackningar/innehållet mer noga numera.

    1. Nej, det är som om folk hellre köper såna grejer än vanligt smör, väldigt konstigt!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: