Söndagsmiddag och prylar

Ahh, långsam och skön söndag! Det var tänkt att vi skulle storhandla i dag, men jag kunde inte följa med så tidigt som älskaren R ville åka. Jag kan omöjligt gå så långt som ett varv genom en stormarknad i dag. Jag skickade med honom en handlingslista, och han kom hem med mycket mer i form av godsaker, men hans typ av godsaker. Salami, nachos, jordnötter. Inte de godsaker jag kunde tänka mig, typ lite lösgodis eller choklad. Nåja, hans pengar, hans shoppingrunda, hans val.

Jag har lagat mat sen klockan ett. Det är egentligen Rs tur att laga mat eftersom det är helg, men jag hjälpte till eftersom han handlade själv Boeuf Bourguignon, hittade en köttklump av typ fransyska i frysen i går, så jag gjorde i ordning lök, sidfläsk och skar grytbitar av klumpen och så fick R steka allt. Sen i med lite vatten, buljong, kryddor, lagerblad och vin, och sen dess har den bara stått där och puttrat, och blivit godare och godare. En riktigt bra söndagsmiddag, om en stund.

Jag har skrotat runt här hemma, laddat mediciner i dosetten för den kommande veckan, plockat undan lite skräp och saker. R har äntligen dammsugit ordentligt – det har behövts ett tag. Har gluttat på mina krukväxter ett par gånger, och en har gått och dött. Min calamondin. Så här såg den ut när den var ny och frisk – det gör den inte längre.

Citrusväxt Calamondin, citrusplanta med små gröna och orangea frukter. Söndagmiddag och döda växter.

Har inte ens märkt att den började se hängig ut, för den stod bakom gardinen. Pfft. Har två andra plantor som jag verkligen gillar och försöker sköta om, men de behöver planteras om och ha en större fönsterbräda att stå på. Ska nog försöka ställa dem någon annanstans, det kanske kan få bli kvällens projekt! Åh, det är så mycket skit (läs Rs pryttlar) här hemma som jag skulle vilja bli av med så att det blev lite mindre klutter överallt. Det är en lång process… Men först – söndagsmiddag!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/sondagsmiddag-och-prylar/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.