Spotifys support

Åhh, så irriterande! Fick svar från Spotifys support i går kväll, och de fixade så att jag kunde logga in igen, men vilken jävla otrevlig överraskning jag fick sen då. ALL min musik och mina spellistor var borta. Väck. Hade säkert 30 spellistor, några med upp till 20 timmars musik. Jaha, nytt ärende till supporten. Då spärrade de mitt konto av säkerhetsskäl och ville bland annat ha en siffra från mitt första kvitto – från 2009.

Eftersom man inte behöver spara kvitton i mer än tre år så har jag inte kvar det, men de frågade även efter sista siffrorna i kortnumret jag använder till min prenumeration, för att säkerställa att det var jag. De fick det och all information om själva betalningarna (vilken dag i månaden min prenumeration betalas, vilken bank jag använder etc), och en stund senare upprepade papegojorna som jobbar på Spotifys support att de behöver en siffra på första kvittot från 2009 för att säkerställa att det var jag.

Spotify logo spellista. En kväll med Spotifys support.

Då surnade jag till på riktigt. Jag har ett blockerat konto som jag betalat Premium för, de avslutade automatiskt prenumerationen, och de återställde inte musiken på mitt konto. De antog att någon hackat email-adressen jag använder till Spotify och på så sätt skaffat ett nytt lösenord för Spotify, men jag får mailen från det kontot till 3 datorer och en smartphone.

Även om någon skulle ha hackat min mail (och då även min telefon eftersom man måste verifiera sig med en kod som skickas med SMS till mitt telefonnummer – vilket självklart inte har hänt), bytt ut mitt lösenord på Spotify och sedan raderat mailet online, så skulle jag ändå ha fyra kopior av det på de andra enheterna. Det har jag inte.

Efter mycket om och men gick de med på att verifiera att det var jag om jag gav dem mitt födelsedatum, mitt postnummer och gav dem namnen på några av mina spellistor. Självklart, inget problem. Men hur i helvete kunde allt bara försvinna från mitt Spotify-konto? Det fick jag aldrig något svar på.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/spotifys-support/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.