Svårt att hitta en restaurang!

Vilken kväll det blev i går, haha! Vi lyckades inte få bord på några av de ställen vi hade tänkt oss att gå till, så vi knatade runt i en evighet för att hitta något vettigt. Vill man ha fläskfilé Oscar eller grillbiff, ett trångt utrymme, svettluktande sällskap och fotboll på storbilds-tv så är det inga problem att hitta någonstans att äta, men har man högre krav och som dessutom inte är ett kina- eller thaimatsställe blir det riktigt krångligt utan bokning. Både jag och R hade försökt fixa bord på olika ställen utan framgång, så vi gick runt på vinst och förlust.

Förlust i ungefär en och en halv timme, men vi var inne och vände på flera ställen. En mögelluktande grillbar, en fisförnäm fransos, en löjligt dyr italienare och billiga böfhus med usla tillbehör. Till slut hittade vi ett ställe där vi ätit förut – med gott resultat. Förvånande bra för en så pass sunkig liten bakficka. Jag fick en redig biff Rydberg, men först blev det halstrade pilgrimsmusslor och sparris med blomkåls- och ramslökpuré. Sjukt gott.

Pilgrimsmusslor med sparris. Jag och R firade jubileum, gick på stan länge innan vi hittade en restaurang.

Sen gick vi till ett café vi gillar och käkade efterrätten där. Och en stor cappuccino. Har inte varit så mätt på evigheter! Som vanligt var det ju lite problem när vi skulle hem – chauffören hade gjort fel och satt en gammal tant i framsätet, trots att jag har framsätestillstånd och det står klart och tydligt på beställningen. ”Men jag har ju så ont”, ojade hon sig när hon blev tvungen att byta plats.

Ja, men om du har några medicinska behov som gör att du inte klarar att sitta i baksätet så framkommer det klart och tydligt under utredningen… Som om inte andra färdtjänstkunder har ont? Nä, jag är ju ung och piffig. Men det var en mycket bra kväll, även om jag är ganska paj i dag. Kan knappt stå upp. Men vi kom överens om att försöka göra om det om sex år också, och förstås varje år fram tills dess.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/svart-att-hitta-en-restaurang/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.