Tillbaka till Feelgood

I tisdags var jag tillbaka hos Dr. Feelgood för första gången sedan i juni. Snacka om välbehövligt. Jag lär mig något nästan varje gång jag är där, och dessutom lindrar han den värsta smärtan på ett så enkelt och fantastiskt sätt. Så enkelt, ändå ingår inte dylika behandlingar i Stockholms landstings vård. Tänk vad bra jag hade varit i kroppen om jag fick det här och massage en gång i veckan, då hade jag säkert kunna vara tillgänglig för jobb mer än 25%. Och det är helt omöjligt i dagsläget.

Hur som helst, Dr. Feelgood är nästan jämt fullbokad, och eftersom jag inte är en betalande kund så gör det mig absolut inte ett dugg om jag får vänta lite. Och det fick jag, för det hade blivit en dubbelbokning. Jag var så nöjd ändå med att sitta i väntrummet och skriva eller läsa lite, men han skickade ut mig för att köpa lite kaffe till oss båda. Eftersom jag inte är så himla snabb så var han nästan klar när jag kom tillbaka.

En kopp kaffe i väntrummet hos Dr. Feelgood

Han hade en ny assistent, den han hade tidigare som jag på massage hos hade avslutat sina studier här. Den nya verkade i alla fall skärpt och fick antagligen träffa sin första EDS-patient. Mitt bäcken har haft en för jäkla usel låsning i ett par månader, så han började att lätta på den lite. Tänk er tusen nålar, men i lederna inuti kroppen. Sedan behandlade han axeln också, och musklerna runt leden var stenhårda. Var rädd att den skulle subluxera när han höll på, men rätt tryck på rätt punkt förhindrade det. Han tejpade upp musklerna för att underlätta rörelse och låta dem vila när de inte fysiskt används.

Det var så himla skönt att vara tillbaka. Han lade fram en liten plan för hur vi skulle fortsätta framöver, och han har sådan oerhörd koll att jag blir både imponerad och rörd. Sättet han beskrev min situation på för assistenten var verkligen spot on. Omtanken och viljan att göra mitt liv lite enklare är så unik, och jag är så oerhört lyckligt lottad som får träffa en läkare som inte bara är expert, utan dessutom verkligen bryr sig. Jag har aldrig i hela mitt liv varit med om något liknande bland landstingsansluten personal. Inte bara det, det finns bara en handfull personer som har sådan koll på alla mina hälsoproblem, som kommer ihåg i stort sett allt jag berättar, och som hjälper mig för att de vill – utan att få något tillbaka. Jag hoppas att det kommer en dag när jag kan betala tillbaka i alla fall en bråkdel av det Dr. Feelgood gör för mig.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/tillbaka-till-feelgood/

1 ping

  1. […] Gick på behandling hos Dr. Feelgood för första gången sedan jag blev akut sjuk i somras. Fick brev från […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.