Trassel med tangentbordet

Urghhh vad irriterad jag blir! I går säkerhetskopierade jag en massa bilder och filer för att kunna uppdatera min stationära PC till Windows 10 på kvällen. Sagt och gjort, det gick felfritt utan några bekymmer alls. Tills jag skulle försöka ta mig in i burken. Det gick inte. Inte alls faktiskt, för tangentbordet funkade inte. Försökte med ett icke trådlöst tangentbord, men det gick inte heller. Efter mycket om och men och svärande och prövande så kom jag i alla fall in i datorn med hjälp av ett klickbart tangentbord på skärmen. Då trodde jag att allt var fixat, att jag skulle kunna uppdatera eller lägga till tangentbordet efteråt. Så var det inte.

Efter ytterligare ett par timmars om och men och svärande så kom både jag och R fram till att drivrutinerna saknades eller var skadade, men inget hade ju ändrats. Jag satt i flera timmar och försökte fixa till det med nya drivrutiner och fick då meddelandet om att enheten inte tilläts på den plattformen. Och det är inte särskilt enkelt att göra saker när man inte har ett fungerande tangentbord, och därmed inte heller någon internetanslutning eftersom det inte gick att skriva in lösenordet.

Tangentbord. mousetrapper advance och handledsstöd. Att starta i felsäkert läge. Tangentbordet fungerar inte.

Det första jag gjorde i morse var att skicka ett supportärende till Logitech, märket på tangentbordet, och höra vad man skulle göra åt saken, och de svarade alldeles nyss. Knappt. ”Försökte du med att installera om drivrutinerna, dvs. ta bort dem från enhetshanteraren?”, efter att jag skrivit ”Det fungerar inte att starta om, avinstallera Unifying receiver och/eller tangentbordet och sedan lägga till enheterna igen, jag får ändå samma felmeddelande”. Jag har inte höga förhoppningar på deras support hittills, och det vore ju kul om jag kom åt datorn…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/10/trassel-med-tangentbordet/

4 kommentarer

1 ping

Hoppa till kommentarformuläret

  • Farsanoktober 22, 2015 kl. 22:08
  • Svara

  Det är farligt att ”uppdatera”. Jag har fortfarande kvar XP på en dator. Och sjuan på de andra. XP är stabilt som en berlinmur. Nästan lika bra som NT-4 var.

  1. Jag hade XP på min gamla laptop men bank-ID och en del andra saker fanns det inte längre uppdateringar för. Jag gillar Win 10 men om de inte kan lösa tangentbordsproblemet byter jag tillbaka till 7.

    • Farsanoktober 22, 2015 kl. 22:12
    • Svara

    Det är ett bra val.

  • Farsanoktober 22, 2015 kl. 22:11
  • Svara

  Det är farligt att ”uppdatera”. Jag har fortfarande kvar XP på en dator. Och sjuan på de andra. XP är stabilt som en gammal berlinmur, nästan som NT4 var.

  • Full påse och tom plånbok -oktober 23, 2015 kl. 17:12

  […] « Trassel med tangentbordet […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.