Att ha en hund

Jag skulle egentligen vilja ha en hund, men jag har ingen möjlighet rent fysiskt att ta hand om en. Jag kan inte gå ut och gå med en jycke flera gånger om dagen, jag kan inte motionera den, och dessutom har jag ingen lust att gå ut tidigt på morgnarna när det är kallt och mörkt och snöigt. Och så har jag ingen lust att ta hand om alla äckliga saker som hundar innebär, typ fästingar, olyckor inomhus och dregel.

Jag vill inte heller ha någon liten ful chihuahua (ja, jag tycker att de är skitfula oavsett hur trevliga de än är) som är ganska underhållsfri, om jag ska ha en hund vill jag ha en hundig variant. Den ska inte vara för stor, och den måste vara mjuk och söt. Fattar inte varför man har en sträv hund eller en sån där konstig grej med rastaflätor, som ser ut som en mopp. De är ju inte direkt underbart mjuka och sköna att klappa. För om jag hade en jycke så skulle det vara som sällskapsdjur, och inte en bruks- eller utställningsgrej.

Labradorblandning, jag ska vara hundvakt i dag.

Det är egentligen den enda anledningen jag kan tycka är en bra anledning till att ha en vovve, om man inte har den som arbetshund, det vill säga. Jag förstår inte nöjet med att avla jyckar med löjliga namn för att ställa ut dem, och jag fattar inte varför man tränar sin hund till att bli en vakthund – om man inte själv är utbildad hundförare. Ja, sällskap är den enda vettiga anledningen jag kan komma på. Jag föredrar ju katter av många olika anledningar, men lite vovve-kärlek är aldrig fel. Har du en hund, och i så fall varför?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/att-ha-en-hund/

4 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Farsan on november 6, 2015 at 15:45
  • Svara

  Fint att ha en kudde i matchande färg.

  1. Ja, verkligen! Jag behöver en grå att ha i soffan och en blå i sängen. Kan bli svårt.

  • Annelie on november 7, 2015 at 15:50
  • Svara

  Har två hundar. Varför? Jag är uppvuxen med hundar och när jag en period inte hade möjlighet att ha hund, så var det något som fattades mig. Något väsentligt, något som minskade min glädje och livskvalitet. Jag är så tacksam över att jag nu har möjlighet att ha hund.

  1. Ja, djuren man älskar är familjemedlemmar!

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: