Chorizo

Sa jag att R gillar korv? Ja, säkert hundra gånger. Han gillar verkligen korv, och säger att det går att mäta rikedom genom att jämföra hur mycket korv man har. Så när vi var på storcashen häromdagen handlade han inte bara pepparsalami till pålägg, han köpte även ett helt kilo chorizo.

Han hade köpt de små, “riktiga” korvarna med en kötthalt på 95% eller så. Jag tycker att chorizo är okej, och R hade uttryckt att han ville prova dem till middag i går. Sagt och gjort, men när jag lade fram dem för att tina och klippa isär dem såg de minsann inte så himla mumsiga ut längre.

Chorizo

Stekte potatis, stekte chorizo och stekte ägg. Ungefär så onyttigt det kan bli, hade inte ens en enda grönsak till, så jag tvingade i honom en multivitamintablett också. Det var i alla fall god smak på de där korvarna, trots det inte så roliga utseendet. Det var milsvid skillnad på de här och de Scan kallar för chorizo – de smakar ungefär som Dennis-hotdogs i jämförelse. Men att käka dem som de var är inte riktigt min grej, jag tror att de passar betydligt bättre i någon slags gryta eller som smaksättning. För de smakade väldigt mycket. Och det är ett halvkilo kvar i frysen… Vad gör man med riktig chorizo egentligen?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/chorizo/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.