Dags att börja köpa julklappar

Ja, som sagt – det börjar bli dags att köpa julklappar, om man nu gör det. Och de flesta svenska gör ju det, vi lägger mer pengar på julklappar än vad flyktingmottagandet kostar. Det är inte lite – vi beräknas köpa julklappar för 75 miljarder i år. Människorna som flytt sina hemländer för att komma till Sverige beräknas kosta 60 miljarder kronor. Men nej, det har Sverige ju inte råd med, inte heller de gamla och sjuka. Men shoppa, det kan ni.

Det är en dryg månad kvar till julafton. Jag ska bara köpa något litet till R, syrran och hennes dotter. Vi brukar inte ge så mycket, och jag har inte råd ändå. Men jag brukar alltid få betydligt mer än vad jag ger, och det känns ju inte alltid så kul att inte kunna ge tillbaka. Visserligen älskar jag presenter och julklappar i alla dess former – jag är verkligen som ett barn på julafton när någon ger mig ett paket – men det är så himla skönt att kunna ge ibland också.

Julklapp

Jag gav bort något som jag inte hade användning för till en person som verkligen blev glad över det för inte så länge sen, och det känns verkligen bra. Jag är ju beroende av att andra människor tvingas betala för mig, och så kommer det att vara resten av livet. Småsaker kan göra mycket. Och småsaker är precis vad jag har råd att ge bort när det kommer till julklappar. Det är alltid svårt att hitta på något, och det blir inte alltid särskilt roliga saker, men det är alltid något. Och det är trevligare att ta med en burk hembakta kakor när man går bort, än en chokladask. Jag kommer nog sammanlagt att lägga ungefär 400 kronor på julklappar i år, till tre personer. Hur mycket brukar du köpa julklappar för?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/dags-att-borja-kopa-julklappar/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: