Hos naprapat på fysiocenter

I dag hände något spännande. Jag åkte till ett fysiocenter i stan, efter att ha fått en tid hos en naprapat där. Det var lite tveksamt om huruvida de skulle kunna hjälpa mig eller inte, för när jag skickade dem ett mail och berättade om situationen och diagnosen jag har, så svarade de inte på om någon där kände till EDS eller om de skulle kunna hjälpa mig med behandling på långtidsbasis. De bara bokade in mig på en besökstid. Har skickat samma mail och ringt och ställt samma frågor till runt 90 kliniker där det jobbar sjukgymnaster, fysioterapeuter, naprapater och där det finns OMT-behandling, men det här är den första där jag faktiskt blev inbokad.

Sjukgymnastik, hantlar och träningsskor

Och det var en väldigt positiv erfarenhet. Jag fick träffa en ung naprapat som ville höra mig berätta om läget, och vi ägnade den största delen av besöket åt att prata om förväntningar, vad som går och vad som inte går att göra något åt, och vad han absolut inte kan göra. Jag förväntar mig inte att bli botad, men jag vet att det går att lindra de permanenta inslagen av ryggskott och nackspärr. Han var väldigt lyhörd och frågade bra saker. Vi var båda överens om att börja försiktigt och med små saker, för att han också skulle lära sig vad som funkar och inte. Så han testade lite med att behandla axeln.

Som vanligt när någon jag inte känner ska hantera mig så är jag lite försiktig, och det var han också. Bara insikten om att han behövde vara det är ovanlig, så det bådar gott. Vi bokade in en ny tid för behandling om en vecka, och då blir det mer behandling och mindre prat. Fast jag måste säga att han var väldigt bra på att kommunicera och frågade hela tiden när han behandlade axeln, och var väldigt öppen för att lära sig mer om hur det funkar för mig – och ville hjälpa mig. Det ni, alla ni som är emot privata kliniker. Vänta tills det inte finns några och ni blir sjuka på riktigt, då kommer ni också att undra varför ni inte får hjälp mot er dagliga, akuta smärta på 20 år.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/hos-naprapat-pa-fysiocenter/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.