Kalasdags och Nero Corleone

I dag är det kalasdags. Inte för mig, men för min systerdotter, som har fyllt år. För att underlätta både för mig, för min farmor och de övriga som kommer dit så är kalaset hemma hos mig – men jag tror att hennes önskan om att ha sitt födelsedagskalas hemma hos mig inte hade sitt ursprung i praktiskt tänkande. Och det är faktiskt helt toppen, de kommer hit om några timmar och förbereder lite, och klockan två smäller det. Jag behöver egentligen inte göra något alls, men hon frågade om det var möjligt att jag kunde baka pepparkaksmuffins. Hon älskar dem, och frågar man så snällt är det självklart att jag fixar det. Det är inte alls särskilt jobbigt att göra, heller.

Köpte en födelsedagspresent för ganska länge sedan, men i går på väg hem från naprapaten hittade jag en till liten sak som passade alldeles utmärkt till – en bok om katten Nero Corleone. Fräck och oförglömlig, en elegant kattbiografi – om man får tro författaren och recensenten Irmelin Sandman Lilius. Fysiocentret jag besökte i går låg precis i närheten av Myrornas butik i city, och jag hade ändå tänkt slinka in där och ta en titt efter behandlingen.

Böcker

Riktigt mysig bok om Nero, faktiskt. Orkade inte kika efter några andra presenter för det var ganska mycket folk där, men jag provar igen nästa vecka. Det är lätt att köpa presenter till barn, som tur är. När de är små. När hon är dubbelt så gammal som nu är det betydligt svårare, men då uppskattas väl alltid ett platt kuvert eller ett presentkort till något. Precis som för de flesta vuxna, som egentligen har allt ändå. Hur som helst, kalasdags om några timmar – nu kaffe!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/kalasdags-och-nero-corleone/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.