Kallt kontor

Vilken härlig uppgift jag hade framför mig på jobbet i dag. Nu när jag har sorterat ut olika avtal bland de 750000 raderna med artikelnummer, så kom halvfull det härliga jobbet med att försöka matcha dem med avtal i pappersform i tre pärmar. Det gick sämre än väntat. Hann med att gå igenom två av pärmarna, och lyckades bara hitta en handfull aktiva avtal. Antar att det betyder desto mer jobb runt nästa hörn, men den dagen den sorgen. Vissa uppgifter är ju inte så kul, oavsett vilket jobb man har, och att bläddra i pärmar och leta saker hör till de grejer jag uppskattar minst. Men det måste göras, oavsett hur tråkigt det än är, för även tråkiga saker är viktiga. Och det gör mig faktiskt inte något alls att tråkiga löpande band-saker, det är ju därför jag har fått det här jobbet. Någon måste göra det och logistikerna och säljarna har inte tid. Ergo: bra.

Dator, jobb

Har slafat ett par timmar nerbäddad med en extra filt, för det är så kallt att sitta stilla på kontoret. Det är kallt att sitta stilla hemma också, men det är nog 3-4 grader varmare hemma. När man äntrar trapphuset och går ner till lunchrummet för att hämta kaffe känns det som att stiga in i en härlig varm miljö, och likadant när jag kommer hem efter jobbet. Måste ha mer kläder med eller på mig nästa vecka, trots thermoleggings, kjol, linne och tjock tröja i dag.

Nåväl, blev lite halvsvettig av att sova, så nu väntar en härlig dusch och lite mat, sen ska jag börja piffa till mig inför kvällens nöjen. Vad tusan ska man ha på sig? Säkert varmt inne, men inte alls skönt och dessutom regnigt, om det skulle vara så att vi måste gå till tunnelbanan efteråt. Har för mig att man kan hänga av sig jackan där någonstans i alla fall. Ständiga bekymmer, det är nog lika bra att jag utgår ifrån att det är kallt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/kallt-kontor/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.