Ny vinterjacka

I dag blev det en liten utflykt med R igen, mest för att göra något. Han hade inte några egna förslag, men eftersom det har blivit riktigt kallt så föreslog jag att kolla efter en vinterjacka någonstans. Den jag har är sex år gammal och är visserligen fortfarande snygg, men den har blivit mindre och mindre praktisk för varje år som gått. Knappar, ingen dragkedja. Helt enkelt lite besvärlig. Vi åkte tvärs genom stan för att slippa trängas med alla i city, och hamnade ända borta i Täby centrum.

Shopping

I den första butiken vi gick in i hittade jag en tjock svart vinterjacka som jag provade. Aningen stor men med bra fickor så att jag slipper släpa på en väska hela tiden, men den satt bra över axlarna och ärmarna var tillräckligt långa. Sånt brukar vara ett problem annars. Och det ryms tjocka kläder under jackan, om det skulle bli vansinnigt kallt och jag tvingas vara ute. Så det var egentligen inget snack om saken, jag köpte jackan och så var det färdigt med den saken. Slapp prova jacka efter jacka och lägga undan eller ha svårt att bestämma mig, och R slapp vara smakråd så länge.

Det är ju skitstort i Täby centrum, så jag var vilse mest hela tiden. Var inne i ett par bra klädaffärer som tyvärr fortfarande bara hade helt vidriga färger i sortimentet. Det har varit så ända sedan i våras. R köpte ett par böcker. Det fanns flera affärer jag ville kolla i, och eventuellt fixa julklapparna redan nu, men vi hade inte tid. Köpte lite mat på vägen hem, och det började skymma redan vid tretiden när vi åkte på Essingeleden. Vackert, men inget slår 25 plusgrader och solsken. Är i alla fall glad att jag äntligen hittade en ny, vettig vinterjacka som såg helt okej ut. Ska pimpa den med reflexer (viktigt!) och hänga undan den gamla. Det ska vara kallt hela veckan, så jag kanske får möjlighet att inviga jackan redan på tisdag. Nu: löka.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/ny-vinterjacka/

1 ping

  1. […] var förresten tur att jag hittade en ny vinterjacka i helgen – nu har kylan kommit. Det var flera minusgrader i natt, och jag är jäkligt frusen […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.