På väg hem från nya jobbet

Har precis slutat jobbet för i dag. R åker så tidigt att de precis har larmat av klockan sju när jag kommer fram, men före klockan nio behöver man en låsbricka för att komma in. Det har jag inte någon, men som tur är verkar de flesta komma dit mellan sju och halvåtta, och jag har aldrig behövt vänta mer än någon minut innan någon kommer dit. Brukar börja dagen med en kopp kaffe i lugn och ro innan jag kör igång, för det känns inte helt kul att gå upp så tidigt. Men jäkligt skönt att kunna åka med R dit på morgonen. Då vet jag säkert att jag kommer fram.

Dator, jobb

När jag ska hem är det ju inte något större problem om jag får vänta en stund på taxin, men det finns ingenstans att sitta i entrén. Brukar skriva i instruktionerna till färdtjänst att de ska ringa, för om bilen stannar vid en vändplan innan parkeringen till huset så ser jag den inte inifrån heller. Men det har aldrig varit något problem så här dags på dagen, det är knappt någon trafik heller.

Själva jobbet går hur bra som helst. Att stirra mig blind på 750000 rader i ett Exceldokument och leta efter namn, datum och felaktigheter passar mig bra, det är inget som helst problem att ha fullt fokus på sånt. Tvärtom, det distraherar ryggskott och diskbråck och andra eventuella saker man egentligen inte ska behöva oroa sig för eller ta hand om när man är sjuk. Nu är jag strax hemma, det tar en kvart att åka. Så jäkla bra att jag fick det här jobbet, det finns många hål att stoppa pengarna i. Och jag får lön redan den här månaden. Nu: vila.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/pa-vag-hem-fran-nya-jobbet/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Katjanovember 10, 2015 kl. 12:56
  • Svara

  Grattis till nya jobbet! Kul att det funkar bra och skönt med mer pengar 🙂

  1. Tack!

  • Platinnovember 10, 2015 kl. 18:48
  • Svara

  SV: Tack för din kommentar! Vad snällt skrivet.. 🙂 <3

  1. Jag har inte kommenterat något. Men bra att du talar om att det är svenska (SV) du skriver.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.