Premiär för kebab

I dag blir det kebab, från bästa stället i hela Sverige – Palmyra kebab. Mina föräldrar, syrran och hennes dotter och Rs föräldrar kommer hit och kalasar, med anledning av att farsan aldrig har ätit det men verkar ha varit intresserad av att prova ett tag. Palmyras kebabtallrik med ris är helt sjukt god, och det är mycket mat. En sån räcker till två, eller ibland tre portioner för mig! Inte bara är det väldigt gott kött och goda såser, riset är helt underbart. Fattar inte hur de gör det, men jag kanske försöker mig på att prova någon gång. En åker och hämtar mat till åtta personer, sen käkar vi tills det är fysiskt omöjligt att äta mer.

Farsan är ganska konservativ när det gäller mat som inte är särskilt svensk eller mat som har exotiska kryddor (som chili, citrongräs eller spiskummin), men det är betydligt bättre nu än vad det var för 20 år sedan. För ett par år sedan introducerade jag honom för en riktig risotto med vin och parmesan, och det tyckte han var riktigt gott. Ris har annars varit något han helst undvikit, men jag tror att morsan till och med har lagat det någon gång sedan dess. Och det går ju att välja pommes frites till kebaben i stället för ris. Bilden är från Palmyra, besticken är normalstora och tallriken är gigantisk.

abtallrik från Palmyra kebab i Årsta centrum

Kebab är ju egentligen inte särskilt exotiskt, så det ska nog gå riktigt bra. Såserna kommer ju separat förpackade. Rs föräldrar är inte helt obekanta med kebab heller, och min systerdotter brukar gilla det jag gillar. Kul att det kommer så många, och jag slipper laga maten. Dessutom skulle de ha dryck och en kaka till kaffet efteråt med sig, så jag slipper göra något alls. Undrar förresten om vi orkar äta den där kakan efteråt, för det är ju riktigt rejäla portioner. Och nu kom jag på att jag borde gå ner till affären och köpa lite mjölk till kaffet, för jag dricker upp det sista as we speak.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/premiar-for-kebab/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.