Seg höstdag

I går hade vi kebabafton, som sagt. Hela familjen samlades och köpte alldeles för många portioner mat – vi var sju vuxna och ett barn, köpte sju portioner och det blev tre över när alla var proppmätta! Riktigt gott, farsan tyckte att det var lite för starkt men nu har han i alla fall fått prova. Vi åt vid fyra-tiden, och jag var proppmätt tills klockan var efter tolv i natt. Då gick jag och lade mig, men somnade nog inte förrän klockan var ganska mycket.

I dag har jag inte tänkt hitta på något särskilt, jag var mör redan innan middagen i går, och desto mörare efter. R måste jobba, så det blir ändå inte någon utflykt i dag. Kanske en promenad i kväll i alla fall, det vore trevligt. Det var tolv grader varmt när jag gick och lade mig, tolv grader! Det är lika varmt nu, som vilken kylig midsommar som helst, men i november. Visserligen är det helgrått ute, och regnet duggar så sakteliga som vilken höstdag som helst, men är det någon skillnad jämfört med en del midsommaraftnar? Nej, inte det heller. Den enda skillnaden är att det inte blir färskpotatis och jordgubbstårta i dag.

Midsommarstång

Egentligen är det en helt perfekt dag att sitta under en filt med en balja te och läsa eller kolla på en film. Apropå film, såg ”Jobs” i går, om Apples grundare Steve Jobs. Jag visste inte så mycket om honom som person innan, men han verkar ha varit en speciell man. Driven som få, idéer långt före sin tid, och väldigt motarbetad av gamla sätt att driva företag.”Vi gör som det andra företaget, men bättre” kan funka ibland, men hans inställning ”Vi gör en liknande produkt men helt annorlunda” är ovanligare. Och de som lyckas på det sättet, brukar få betydligt större framgång. Nåväl, nu mot soffan med lite kaffe.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/seg-hostdag/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.