Skoaffärer och kaos

Adventshelg. Planen i går var att åka till ett par skoaffärer och försöka hitta ett par vinterskor till mig, eftersom de enda jag har haft som inte har klack läcker in vatten. Och det är ju inte så himla mysigt när det är sånt här väder, blöta fötter är förresten aldrig särskilt kul. R hade ett par ärenden i sportbutiker också, så vi drog iväg en liten runda med bilen. Söderut.

Först Liljeholmen, för de har ett par skoaffärer som brukar vara bra. Det var skitmycket folk där, men några bra vinterskor hittade jag inte. Det funkar inte med snörning, och de platta skor som fanns såg hemskt klumpiga och fula ut. Kollade i alla skoaffärer, men det var ungefär lika dåligt i alla. Jag har ju de här, som är varma och har en väldigt skön pälsbeklädd innersula, men ibland är det ju skönt med något utan klack. Jag är i alla fall inte helt utan pjuck.

Svarta boots från Deichmann. Nya skor, skoaffärer.

Åkte vidare, såg en vidrigt ful skylt på parkeringen utanför sportaffärerna i Västberga. Den hängde i taket och lyste med rosa bokstäver:

Du är bra!

Vem i helvete tyckte att det var en bra idé att sätta upp en sån skylt på en undanskymd och mörk parkering? Störtlöjligt. Jag vill inte bli påprackad mental träning av ”livscoacher” när jag åker och handlar, lika lite som jag vill få påhälsning av Jehovas vittnen hemma. Klart jag är bra, det behöver ingen tala om för att jag inte ska glömma det. Bra på många saker.

Vi åkte i alla fall till Kungens Kurva för R ville gå in i en butik i Heron City, och jäklar vilket kaos det var överallt. Smockfullt med folk, bilkö, buller, hela Ikea-parkeringen full, springande och skrikande barn med obrydda föräldrar. Vi gick bara in och ut igen, det fanns inte någon anledning att stanna kvar en enda minut i onödan. Trist. Hur som, skorna – jag vet att jag har något gammalt par skor i en låda på vinden, men jag vet inte i hur dåligt skick de är. De hamnade där för att de inte var tiptop, men mer minns jag inte.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/skoaffarer-och-kaos/

2 kommentarer

  • Marianovember 30, 2015 kl. 21:47
  • Svara

  Ja kaos kan man säga, vi har varit i Stockholm över helgen (till idag) fredag efter att ha checkat in på hotellet gick vi på Drottninggatan, black friday & fredag, jösses vilket kaos, jag var alldels vimsig efter en kvart, men söndag & idag var det lugnare, är väl aldrig lungt men inte helt sjukt med folk iallafall, nu är vi hemma i lugnet igen, men roligt har det varit 🙂
  Hoppas du hittar nya skor snart, det är bra att ha riktiga skor då kroppen inte är i perfekt form.

  Överväger starkt att beställa julklappar, vet inte om jag orkar nån mer stadskaos 😉
  Tjing/Mia

  1. Oj, det låter som en riktig pärs! Borta bra men hemma bäst, jag ska försöka beställa eventuella julklappar också! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.