Träningscykel och återvinning

När vi var i Nynäshamn i går åkte vi lite runt orten och kikade också. Det verkade vara gamla militärområden runt omkring och avspärrningar till höger och vänster, så vi kom knappt någonstans i närheten av vattnet. Vi stannade vid en avspärrning där det såg ut så här. Någon hade dumpat en asgammal träningscykel mitt ute på vischan, och där stod den och prydde marken på cementen som hindrade framfart.

Träningscykel, dumpad som sopor vid en återvändsgränd i skogen utanför Nynäshamn

Haha, det var ett sånt där ställe där man kan dumpa vilken slags skit som helst utan att någon får reda på det, eller ens märker det på flera veckor. Och tydligen tyckte ägaren till en träningscykel också så, och åkte säkert dit en kväll för att bli av med den. Det är lite lustigt det där förresten, för det är jäkligt svårt att bli av med större sopor som inte går att källsortera i bostadshusens lådor för olika sorters skräp.

Om man till exempel vill slänga lite trä som går som deponirest, då måste man ta sig till en återvinningscentral. Då måste man ha en bil, för av vad jag har sett finns det ingen buss som stannar vid vår närmaste återvinningscentral. Dessutom brukar man ju ha lite mer sopor än vad som ryms i en påse på bussen, när man ska återvinna prylar. Så bil är steg ett. Sen är nästa problem att faktiskt komma in på sopstationen. Vi åkte förbi den på väg hem efter vår utflykt i går, och det var ungefär en kvarts bilkö för att ens komma in på området.

När man väl har kommit in är det kaos, det står bilar i vägen och blockerar så att de som är färdiga inte kan åka ut, folk springer som yra höns och allt tar flera gånger längre tid för att de inte har sorterat prylarna innan de är framme, och det är alltid någon som tycker att någon annan ska flytta på sin bil för de måste komma åt containern nedanför. Och så vidare. Inte konstigt att folk ställer en gammal träningscykel i en återvändsgränd i ett skogsparti. Inte konstigt att saker inte alls återvinns i så stor utsträckning som de borde göra. Politikerna vill att biltrafiken ska minska i Stockholm, av miljöskäl. Så varför i helvete måste man ha en bil och en ledig eftermiddag om man vill återvinna saker som gamla möbler, färg eller hemelektronik? </Logik>.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/11/traningscykel-och-atervinning/

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

  • Petter on november 16, 2015 at 19:05
  • Svara

  Vilket sammanträffande. Förra veckan stod det en havererad träningscykel i cykelstället bredvid mitt jobb. Displayen var borta och drivremmen verkade ha pajat. Kanske hade den utsatts för ett virtuellt långlopp i något av grannskapets vardagsrum. 😀

  Återvinningscentraler är ju nästan tvunget att placera på ett ställe dit man tar bilen. Jag har min inom gångavstånd och knatar förbi då och då med skrot som får plats i en påse. Större prylar kräver fortfarande bil och därför blir jag ju lite uttittad när jag smyger in med handburet skrot.

  Fiffigt hade det varit om det fanns ett hål i gatan med ett transportband under som kunde frakta skrotet till återvinningscentralen. Hmmm… Får nog utveckla den tanken.

  1. Haha! Ja, inte är det smidigt, här i alla fall. Om det i alla fall gick en “sopbuss” dit och tillbaka vore det enklare.

   • Farsan on november 16, 2015 at 20:02
   • Svara

   Påminner på något vis om forna tiders sopnedkast………….

   1. Det är fortfarande forntid här och var.

  • Aina Keijser on november 17, 2015 at 20:18
  • Svara

  Instämmer helt och fullt! Här på Södermalm kommer en återvinningsbil till en närlliggande gata nån gång då och då,, men jag skulle inte orka släpa grejor dit ens! På Smultronstället finns en bra återvinningscentral som fungerar, men – du måste ha bil för att kunna ta dig dit. 🙁

  1. Ja, det är riktigt uselt! Om de vill att alla ska återvinna måste det vara enkelt att göra det.

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.