Ryggskott och dyr lunch

Tror jag glömde tala om att jag var hos naprapaten i onsdags. Vi gjorde inte något större ingrepp eftersom jag hade ett riktigt dåligt ryggskott, men han behandlade i alla fall de muskler som krampade som värst. Och jag tyckte inte att det var någon större idé att peta på axeln då, för den var inte alls mest akut jobbig. Som vanligt mådde jag riktigt bra när jag gick därifrån, men sen på kvällen dog jag en aning och blev ordentligt sjuk. Det höll i alla fall inte i sig så länge och ryggskottet krampar inte fullt så mycket, så i dag har jag varit ute och roat mig – åkte till gamla jobbet för att käka lunch med kollegorna från förr.

Lägligt nog blev det mat över till lunch för både mig och R efter middagen i går, så jag slapp köpa med mig något. Bra. När vi bara har en lunchtimme till att ses så brukar vi alltid ha med oss mat och käka där, så att vi slipper gå ut och köa och vänta och slösa bort tid. Jag kan nog faktiskt förresten räkna de gånger jag varit ute och köpt lunch på någon av restaurangerna i området på ena handen. Kontoret flyttade från stan ut till Årsta för ett par år sedan, men innan flytten tror jag att jag käkade ute två eller tre gånger totalt. Matlådor är grymt.

Grön matlåda i plast från Ica. Dyrt att äta lunch ute.

Det känns så jäkla ovärt att lägga 80-100 spänn för en tallrik mat man måste stressa i sig. Är man dessutom lite petig och kinkig och vet att det går att laga något som är godare för 10 spänn portionen, så känns det ännu dummare. Det är därför jag lägger så stor tid på matlagningen – visserligen tar det orimligt lång tid för mig att skala och hacka och göra i ordning mat, men så länge jag inte har något bättre för mig så får det ta en stor del av min energi. Det är viktigt, inte bara för ekonomin, men för att må mindre dåligt. Men vad fasen, nu måste jag göra middag.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/32750/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.