Årets första snö

I går kom den, årets första snö! Inte många flingor, men tillräckligt många för att de skulle synas på asfalten. Jag och R pälsade på oss och gick ut på en promenad. Det var i och för sig nollgradigt ute, men jag tog tjockaste jackan, mössa och vantar. Och gympaskor eftersom jag inte hade några bra platta vinterkängor. Det blev inte så farligt kallt om fötterna ändå, för vi rörde ju på oss hela tiden, men jag borde verkligen försöka hitta hyfsade skor snart.

Årets första snö!

I övrigt hände det inte så mycket. Jag föreslog som vanligt några grejer vi kunde göra, som att ta fram en stjärna att hänga upp i fönstret, att hänga upp en gardin i köket, att fixa min nallelampa och att kanske möblera om lite. Och precis som vanligt var det inget av det som var särskilt tilltalande, så det blev inte gjort. Varför göra i dag det man kan skjuta upp till i morgon, och så vidare. Den gnutta snö som kom hinner säkert försvinna väldigt snart, men det skulle ju vara mysigt med lite extra belysning när det i alla fall ser lite vintrigt ut.

Det är så himla skönt att jag slipper laga mat på helgerna, förresten. R fixade både lunch (två kokta ägg) och middag (tortillas med köttfärs och grönsaker), och lite snacks på kvällen. Morotsstavar med vitlöksdipp, riktigt gott. Äter ju inte alls så många mål när jag är hemma själv på dagarna, så det är ganska trevligt med riktiga ätardagar på helgerna. Fasen, nu kom jag på att jag inte hade något godis på hela helgen! Glömde helt bort det, kanske inte var så nödvändigt då. Oh well. I dag har jag inget inbokat, men kommer säkert att lyckas vara upptagen hela dagen ändå.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/arets-forsta-sno-2/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: