Braskamin i stugan

Min kära R har ju alltid ett projekt eller två på gång, och nu verkar han ha kommit till något jag längtat efter ett tag – en ny braskamin till lantstället. Då kan vi vara där när som helst på året utan att frysa sönder helt och hållet, och det blir en torr och skön värme. Visst funkar det med element och elektriska filtar, men inte mer än ett par dagar innan det blir jobbigt, och dessutom är det billigare i längden med en fungerande braskamin.

Brasa, eld

Det är så rått och fuktigt i stugan, den står på ett berg precis vid vattnet, så innan det är någorlunda torrt känns det kallt och obehagligt. Ved finns det att tillgå så vi klarar oss, och det är så mycket mysigare med en kamin än med ett element. På Contura.se finns det riktigt snygga kaminer!

Han har någon gammal kamin stående där nere i stugan, men tydligen fungerar den inte som den ska. Vet inte om han har tänkt att försöka fixa reservdelar till den och laga den, eller om han ska köpa en ny, men oavsett vilket så kommer det att bli betydligt bättre än vad det är nu. Svärisarna har en kamin i sin kåk, och där är det alltid riktigt varmt och härligt. Ser verkligen fram emot när det är färdigt – han ska åka dit i helgen och kolla vad som behövs, sen är det bara att hoppas att det inte dröjer alltför länge innan själva projektet kommer igång!


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/braskamin-i-stugan/

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.