Chorizo

R har hittat en chorizo som tydligen är den godaste korven han kunde komma ihåg att han har ätit. Han är ju en man som mäter rikedom i korv (och korvören), så han har antagligen ätit ganska många olika sorter, men jag håller faktiskt med om att den är väldigt god – för att vara korv. Chorizo är den korv jag ogillar minst, men den här nästan gillar jag. Jag är i alla fall inte helt skeptisk till att äta den. Men den ser inte riktigt ut som man är van vid att korv ser ut, en del bitar är mer bollformade än korvformade.

Chorizo, rå, med hög kötthalt

Det är i alla fall vad jag skulle kalla en riktig chorizo, rå och fullproppad med kött. 93% kött, och 7% färg. Nej, såklart inte, men det ser i alla fall ut så när man har stekt den. Vi åt av den i går, och så här blev äggen han stekte i samma stekpanna efteråt. Svårt att veta vad som är äggula och vad som är orange fett…

Stekt ägg i en stekpanna där jag stekt chorizo, rå, med hög kötthalt.

R var noga med att ta fram mer än vad vi behövde till middag och matlåda, så det ligger några ostekta i kylen som ska bli en del av en paella till middag i dag. Med kyckling och chorizo, och så saffran och arborioris så klart. Fick en påse saffran när vi storhandlade någon gång för en halv evighet sedan, och eftersom jag inte gillar lussekatter så hamnar saffran i maten hemma hos mig – men det är inget jag köper själv. Finns ingen anledning, om jag ska göra bullar så är det ändå mycket godare med kardemumma eller kanel i. Fasen, nu blev jag sugen på kardemumma! Kanske skulle göra bullar någon dag…

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/chorizo-2/

2 kommentarer

    • Farsandecember 16, 2015 kl. 00:13
    • Svara

    Ostgrillare från Ingemar Johanssons Chark. Oslagbara! Finns hos vissa City Gross.
    Såna kan man äta minst tre gånger om dan.

    1. Hmm, ska se om vi hittar såna någon gång. Har ingen City gross i närheten här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.