Getingstick

Såg några hemskt söta stackars små katter i något collage på Facebook häromdagen, de hade alla en sak gemensamt: De hade blivit stuckna av en geting. Några hade en gigantisk tass, några hade stor haka eller en bula i pannan, men min favorit var den här lilla stackaren som blivit stucken i nosen. Det såg verkligen ut som om någon hade satt en clownnäsa på en av katterna. Eller som om nosen vore gjord av tyg!

Jag har aldrig blivit stucken av någon geting, men eftersom jag är överkänslig mot andra sorters stick och bett så skulle jag inte förvänta mig något annat än att jag kommer att se lika rolig ut som den lilla stackaren på bilden. Det måste svida som bara tusan. Min förra katt blev stucken några gånger, han var så dum att han aldrig lärde sig att sluta leka med dem. Ett par gånger i tassarna och ett par gånger i munnen eller på kinden. Han blev aldrig särskilt svullen alls, han verkade inte nämnvärt påverkad alls.

Geting

Det var lite bättre i somras när jag hade allergimedicin, faktiskt. Det ska ju underlätta lite vid mygg- och andra insektsbett, och det funkade faktiskt riktigt bra. Fick inga jättebölder, men å andra sidan var det inte särskilt mycket mygg heller. Men det finns ett bålgetingbo i hustaket på lantstället, mysigt. Tur att de flyger långsamt.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/getingstick/

1 kommentar

    • Maria on december 1, 2015 at 20:57
    • Svara

    Tack för tipset med jordnötsåsen, köpte i sthlm och idag åt vi, den var supergod, blir nog mycket jordnötssås ett tag 🙂

    Tjing

Lämna ett svar

Your email address will not be published.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.