God morgon!

God morgon! Nu är allt julfirande och påhälsande och kalasande slut för ett tag. Det blev för mycket, och i dag är jag helt paj. Rör mig inte en meter i onödan, ryggen är typ av. Jag behöver en stor balja kaffe i dag, tror jag.

En kopp cappuccino

I går åkte vi från lantstället, där vi spenderat en natt, och jag var redan ganska paj efter resan ner en dag tidigare.   Vi eldade som fasen och jag körde min elektriska madrass på låg värme hela natten, så jag frös faktiskt inte ett dugg när det blev morgon. Och typiskt nog var det en solig, fin och vindstilla dag när vi skulle åka hem till stan.

Vi åkte för att fira min farmor, som fyllde år i går. 97 år, en riktig krutgumma. Hon ser och hör dåligt, men annars verkar det ganska bra nu. Och jag blev så glad för hennes skull, hon har fått en grej som fungerar som förstoringsglas, men större. Man lägger en tidning eller bok på en stor platta som man kan glida omkring upp, ner eller åt sidan, och så visas texten på en stor skärm. Man kan förstora texten nästan hur mycket som helst, så nu kan hon lösa korsord igen – något hon inte har kunnat på flera år.

Efter tårtkalaset åkte vi hem till lägenheten, vi stannade inte så länge hos farmor eftersom jag var så dålig. Ska ta det lugnt hela veckan, förutom kanske nyårsafton då. Det blir fest hemma hos mig, vilket innebär att det blir väldigt bekvämt (och kul), men hittills är vi bara tre personer. Jag och R är två av dem… Det blir bra ändå, den tredje är bästa M och vi brukar lyckas med allt vi tar oss för. Men nu måste jag verkligen vila en stund. Hörs snart igen!

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/god-morgon-2/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.