Gul av granatäpplen

Jag borde måla naglarna. Knallröda. Mina fingrar har fått en påtagligt gurkmeja-gul hudfärg efter att jag har ätit färska granatäpplen ett par dagar i rad. Det är visserligen en ganska obetydlig bieffekt eftersom det är så jäkla gott med granatäpplen, och här hemma är det ju ingen som bryr sig. Men det ser ut som om jag har fått gulsot eller doppat fingrarna i en burk nikotin i några timmar, inte alls så snyggt faktiskt. Och rött dämpar ju gula toner, så jag ska se vad jag lyckas med i kväll.

I går åt jag hela det där gigantiska granatäpplet jag fick av R för några dagar sedan, det där som såg ut som en liten melon i jämförelse med vanliga granatäpplen. Jäklar, vad gott det var. Helt perfekt. Det tog mig säkert en timme att pilla ut allt, trots att han hjälpte mig att dela det i flera små klyftor. Djupt röd fruktsaft blödde över hela diskbänken, men konstigt nog fläckade jag inte ner hela mig själv, som jag brukar. De där små kärnorna är som värsta färgbomberna – om någon går sönder på ett ljust underlag får man helt enkelt räkna med att ha en snygg rosa-röd fläck där sen. Helkroppshaklapp är att rekommendera.

Granatäpple. Kluster av röda kärnor

Jag pausar från granatäpplen i dag och ska försöka låta händerna återfå åtminstone lite av sin naturliga färg innan jag äter upp det jag har kvar. Jag lyckas faktiskt inte dela dem utan hjälp för tillfället, de är för hårda, kniven är för vass, go figure. Behöver inte direkt några skärsår för att muntra upp tillvaron, och jag har ju sett när älskaren R har försökt sig på att skära dem i bitar – även han tycker att det är lite klurigt och har nästan råkat slinta med kniven. Det är tur att det finns granatäppeljuice att tillgå även när inte frukten är i säsong, men jag måste försöka komma på något bra sätt för att inte bli missfärgad. Några tips?

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/gul-av-granatapplen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.