Hårfärg och makaroner

R hjälpte mig att tona håret i går kväll. Det gick över förväntan, och det var inte alls särskilt mycket slingrande för att ta sig ur situationen. Knappt något. Han brukar säga skylla på att det kan bli fel, men det kan knappast bli fel alls när jag tonar det i en nyans mörkare än min naturliga hårfärg. Möjligen kan jag ha lite mörk färg på huden, men det går faktiskt att ta bort. Och bra blev det! Käkade förresten makaroner i går kväll också, det var en hel evighet sedan jag ägde eller åt makaroner. Pasta, visst, men inte i den formen. Inte på säkert tio år! Brukar köpa route (hjul) eller spaghetti.

Pasta

Det var jäkligt gott, gjorde en gräddig sås med kyckling och vitlök till, och makaroner är nog faktiskt den klart bästa pastan när man har en sås som är lite rinnig. Och jag är inte särskilt förtjust i tjocka eller trögflytande såser, såna som passar bäst på pastafjärilar eller snäckor.

Eller penne, de är helt värdelösa. För stora för att skyffla in i munnen på ett lätt sätt, och det går inte att stapla dem på en gaffel eller sked. Pastahjul är ganska bra, men bäst är nog faktiskt makaroner eller risoni. Mmm, risoni. Eller helt vanlig spaghetti. Pasta är en hel vetenskap, det ska vara en särskilt sort till varje slags sås, eller så gör man som vi; köper 5-kilospåsar på storcashen och kör med samma variant till allt. Då får man lov att använda något som funkar hyfsat till allt, och den här gången blev det alltså makaroner. Tror jag köper det nästa gång också.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/harfarg-och-makaroner/

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • Anonymfebruari 9, 2016 kl. 06:35
  • Svara

  Du gör roliga inlägg! 🙂 Ja men pasta pronto, därmed pasta..
  Risoni som du nämner, Willys vermicelli, faktiskt förvånansvärt ok(sägs som mest köper kungsörnens). Minipenne och småmakaroner a soppmakaroner. Fort och lätt, typ 3-5 minuters kok. Alternativt färsk smalbandsspagetti. Samma koktid 2-3 minuter. Middag pronto.. .

  1. Ja, det ska vara de där små sorterna som fort blir färdiga. 10 minuter eller mer – nej tack.

  • Anonymfebruari 9, 2016 kl. 07:00
  • Svara

  Goda pastasåser:
  En brk el 2 tonfisk, dock ej express, vanlig.
  En ask färskost naturell
  Cremefresch och eller fetmjölk beroende på hur rinnig man vill ha. Men jag gillar tjock sås.
  En stor finhackad lök
  Riven ost
  Citronpeppar
  Gör så: Skala hacka fräs löken på medelvärme i panna.
  Häll av o skölj tonfisken.
  Värm upp en teflonkastrull, smält ostarna på svag värme, i med cremefreschen eller fetmjölk rör!! I med tonfisk lök o kryddor. Var försiktig med salt då ostarna är salta, det får man känna om man tycker det behövs mer.
  Värm till ätnivå. Koka pastan.
  Klart. Kan bytas ut till bacon, också gott.

  Annars klassisk carbonara Slå upp på matsidorna.

  Kräftsås.. Gräddmjölk, salt, peppar, kräftstjärtar fräst lök, en nypa mjöl så det blir sås iaf. Värm och servera.

  Bacon och ädelostsås på tub eller kvibille. Gör som ovan, värm på svag värme, fräs bacon rör ihop, koka pastan.
  Varsågod.. 🙂

  1. Åhh tonfiskpasta är så gott! Brukar fräsa lök och tonfisk lite snabbt, sen i med krossade tomater, oliver och kryddor, det tar fem minuter att laga. Mmm.

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.