Luciasången

Den så svenska och urbota dumma traditionen att utsätta dagisbarn för att medverka i luciatåg i mörkret med en massa okända vuxna och kamerablixtar fortgår som vanligt, verkar det som. Har redan sett bilder på dylika spektakel på Facebook , undrar om alla medverkande och deras vuxna bihang har godkänt något sånt. Skulle inte tro det Det kommer säkert att firas på skolor och förskolor i morgon också. Men skit samma, det här handlar om luciasången.

Jag ogillar oftast luciatåg av den enkla anledningen att de helt enkelt inte kan sjunga särskilt bra. Visst är det underbart med maffig körsång med professionella sångare, men tyvärr är det ju oftast inte de som syns och hörs i dag. Det är hellre än bra, och trots att man verkligen försöker att flytta fokus från Lucias utseende, kön eller ursprung så är det precis just det som hamnar i rampljuset, i stället för de som sjunger sångerna allra vackrast.

Noter

Lucia är en märklig tradition. Jag firar inte, jag gillar inte lussekatter, jag tänker inte spöka ut mig med glitter i håret och jag tänker verkligen inte sjunga eller ha ett rött band runt midjan. Som tur är så tvingas jag ju inte att se på något dylikt, och jag måste faktiskt inte gå ut i dag om jag inte vill. Frågan är vad jag vill göra.


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/luciasangen/

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: