Mat hem till dörren!

I går kväll kom alltså maten vi beställt online ända hem till dörren. De skulle komma mellan 20 och 22, och de dök upp ganska precis klockan åtta. Bra. Blev lite förvånad när de ringde på dörren, för det var så jääääkla mycket! Tio papperskassar. Och en kartong kattsand, och en påse blomjord. Visserligen packar man betydligt mer i kassarna när man handlar själv, men de måste ju se till att de inte krossar något. Om jag gör det själv får jag skylla mig själv. Det hela började med en rolig överraskning – kolsyreis!

Kolysyre is, torris. Fick mat levererad ända hem till dörren, och frysvarorna packades runt is.

Hade bara köpt ett par frysvaror, för sånt köper vi oftast billigare i storpack på annat håll än i vanliga mataffärer eller stormarknader, så det var inga mängder is. Men lite kul var det. Sen började det inte fullt så roliga uppackandet och avbockandet av plocklistan. Allt stämde, förutom att kattmaten var slut. Frukt och grönsaker var i helt perfekt skick, precis sånt jag själv skulle ha valt i affären. Eller till och med bättre.

Frukt och grönsaker. Fick mat levererad ända hem till dörren.

Om ni kollar noga ser ni en bit ingefära bredvid granatäpplet, och såna fina bitar hittar man aldrig i affären. Då får man gå runt med en kniv och skära bort diverse utväxter själv, och det är nog inte så populärt. Ja, jag köpte ett granatäpple, för jag har ätit upp alla jag redan hade, och det var billigt. Älskar att det är säsong för dem nu, ska äta dem så ofta det går utan att jag får permanent orangea fingrar!

Det tog säkert en timme att packa upp, bocka av och få in allt på sina platser i kyl och skafferi, men så himla sjukt bekvämt att slippa turen till affären och hela den långa rundan i affären, och bara få allt hem till dörren. Visst kommer R att behöva småhandla lite färskvaror och så mellan varven, men förutom det så räknar jag kallt med att vi handlar mat online i fortsättningen, om det är så här bra. Sjukt skönt.

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/mat-hem-till-dorren/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.