Min handläggare vill inte vänta

Har haft sporadisk kontakt med min handläggare på Försäkringskassan sedan jag kom med synpunkter på några av de utgifter jag har som de inte godkänner. En av sakerna de inte ersätter för, som rimligtvis borde vara väldigt lätt för dem att kolla upp är vilka av de läkemedel jag äter som inte ingår i högkostnadsskyddet för medicin. Det är en utgift på runt 300-400 spänn i månaden, om jag inte missminner mig helt och hållet. Det är lägre på sommaren och högre de övriga månaderna.

Kostnaden för medicin som inte ingår i högkostnadsskyddet godtas inte därför att mitt behov av dessa inte är medicinskt styrkt. Ehh, jo? Jag får dem på recept från läkaren på vårdcentralen ”för bindvävssjukdom”, men de ingår inte i högkostnadsskyddet för läkemedel och jag får alltså betala fullt pris för dessa.

Jag skickade ju in mina synpunkter i början av november, och min handläggare skulle verifiera det med läkaren som skriver ut de mediciner som blir billigare att få på recept än att köpa dem någon annanstans. Jag slipper betala moms på de läkemedel som inte ingår i högkostnadsskyddet om jag får dem på recept, men en del saker är ändå billigare att köpa online, receptfritt. Jag skulle fixa ett intyg från Dr. Feelgood, eftersom han är specialist och har gjort de övriga rekommendationerna. Det var nästan två månader sedan min handläggare började försöka få tag i min läkare, men det har inte funkat. Hon sa att hon har lämnat många meddelanden och ringt nästan varje dag vissa veckor, men han har inte svarat eller kontaktat henne.

Telefon. Hinner aldrig svara när det ringer! Min handläggare på FK vill gå till beslut.

Eftersom det har gått så ohyggligt lång tid sedan de bad mig ansöka på nytt, så ringde hon mig igen för ett par dagar sedan och frågade om det var okej att hon skickade vidare ärendet för beslut. Det skulle tydligen vara enklare och gå fort att göra en ny bedömning om några av mina omkostnader ökar eller minskar i framtiden – om jag får det där intyget någon gång, alltså. Och då är det helt plötsligt upp till mig att se till att det blir gjort, inte ett faktafel från deras sida som de ska kontrollera och korrigera.

Men det är klart att det vore jävligt bra om det blev ett beslut nu så att jag överlever vintern. Det tog ju fem månader att få det första läkarintyget man måste ha med i bedömningen, och sen två månaders försök till kontakt utan framgång. Hur länge ska då intyget dröja? Jag är sjuk. Det här är inte mitt jobb. När ska vård- och myndighetspersoner göra något för mig?


Missa inte...

Permalänk till denna artikel: https://argaklara.com/2015/12/min-handlaggare-vill-inte-vanta/

3 kommentarer

1 ping

  1. Fattar inte varför allt inte ingår i högkostnadsskyddet. Jag menar vilka är dom här människorna som dom menar ska betala fullt pris trots att der inte är ”medicinskt styrkt”?

    • Anonym on februari 9, 2016 at 05:47
    • Svara

    Ja ibland är det ju bara helt otroligt dumt hur FK med folk är! Grr

    1. Ja. De ville inte ha min medicinlista där jag kunde bevisa att jag hade medicinerna och kolla upp priset själva, det skulle vara intyg från läkare. Eh…

  1. […] jobbet, och myglade mig in på deras julfest. Underhållningen blev dock inte som förväntat. Min handläggare på Försäkringskassan ville inte fortsätta försöka få tag i min husläkare längre, efter att […]

Kommentera!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: